Tuinen | Sandra Kemp | Brederodestraat 25

 
 

Om in deze tuin te komen, gebruikt u de doorgang tussen nummer 19 en nummer 21. Helemaal naar achteren doorlopen , aan het einde gaat u links af.

Sinds mei 2003 woon ik in dit kleine stadsboerderijtje in het historische centrum van Vianen, Brederodestraat (v/h Zandstraat)  met voor en achter vrij uitzicht en een heerlijke tuin. Mijn zus had al eerder het huisje naast mij en ik heb altijd gezegd “als het huis naast jou te koop komt, is het voor mij”. Een keer moest ik het aan mijn neus voorbij laten gaan, maar in 2003 was ik de gelukkige! Mijn tuin grenst dus aan de tuin van mijn zus.

De tuin is 6.50 m breed en ruim 35 m lang. Omdat er geen scheiding tussen de twee tuinen is, oogt het breder en ruimer. Om die reden is ook het grindpad slingerend aangelegd. De tuin is gelegen op het zuidwesten en heeft dus de hele dag zon. Als natuurlijke parasol heb ik op het terras twee dakplatanen laten plaatsen, een druif groeit over de veranda en met de terra kleurige muur als achtergrond geeft dat een mediterraan effect.

Het is een echte zomertuin, met volop bloeiende planten en struiken. Ik probeer zoveel mogelijk planten en struiken neer te zetten waar bijen, vlinders en insecten op afkomen, want vooral bijen worden met uitsterven bedreigd en daarmee ook onze voedselketen.

De volgende bloeiende planten staan in de border: Hortensia’s, Lavatera, Kaasjeskruid, Rozen, een mooie rode Japanse Esdoorn, Kattestaart, Spirea, Vlinderstruiken, Hosta’s, Helleborus,  Hibiscus,  Viburnum Tinus, een oude Sering, langs de border Geraniums en wilde Reine Claude pruimen, waar ik heerlijke jam van maak.  De Helleborus heeft een bijzondere betekenis en herinnering, deze heeft namelijk op het rouwstuk gezeten van mijn overleden vader.

Achter in mijn tuin heb ik een klein stukje ingericht als moestuin en kruidentuin. Ik vind het heerlijk rustgevend om met mijn handen in de aarde te zitten en er gaat niets boven biologische groenten uit eigen tuin. Ook de uitwisseling van moestuintips of stekjes, met de ervaren moestuiniers die een tuintje achter mijn tuin hebben, vind ik leuk.

Hoe heerlijk en landelijk kun je wonen in het midden van het centrum van een stadje!

 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016