Tuinen | Anja en Kees Gielen | Molenstraat 55

Aan het einde van deze straat staat een prachtig groot huis met een enorme tuin, verdeeld in verschillende tuinkamers. Voorbij het huis aan de linkerkant is de ‘geheime’ binnentuin met in het midden een dakplataan. In de buxusperken staat de roos “Schneewittchen’’.
Eenmaal door het poortje in de rode beukenhaag komt u in de ‘Brabantse landschapstuin’
met een verzameling van bomen, een dennenbos en een vijver. Hier wandelt u over geheimzinnige mijmerpaadjes en ontdekt u een echte boomhut.

Rechts staat prachtige oranjerie waar de eigenaresse grote plannen mee heeft en er is een bloementuin waar straks tientallen zinnia’s bloeien in alle mogelijke kleuren.

Langs de stadsgracht bevindt  zich een Italiaanse sfeertuin. Vanuit deze tuin is de oude stadsmuur goed te zien.  Er staat een kasje waar heerlijke tomaten en komkommers worden gekweekt. Tegen de stadsmuur staan lei peren en rozen.

Twee jaar geleden is het rosarium aangelegd. Over de bogen galerij groeien en bloeien allemaal verschillende klimrozen en in de perken staan struikrozen. Een kleurrijk plaatje om vrolijk van te worden!

Er is nog een grote wens:  een potager, een mooi aangelegde Franse moestuin!  De plek is er al. Volgend jaar misschien?

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016