Tuinen | Ron van Vliet en André de Kruijk | Voorstraat 106, ingang Kerkstraat hoek Korte Kerkstraat

De tuin is ontstaan in 2000. Hiervoor was het een openbare ruimte, namelijk een parkeerplaats. Het eerste wat er gedaan is, was het plaatsen van de erfafscheiding. Dit is gedaan met een bijna 100 jaar oud smeedijzeren hek wat hiervoor speciaal geïmporteerd is uit Egypte. Voor de niet wetende voorbijganger is het alsof dit hek er altijd heeft gestaan. Het sluit dan ook voortreffelijk aan bij het als postkantoor gebouwde pand uit 1910 waar ooit Ina Boudier-Bakker woonde.

De tuin is in nauwe samenwerking met de bewoners ontworpen door Jaap van Reeuwijk uit Lexmond. Zijn hoveniersbedrijf heeft ook zorg gedragen voor de uitvoering van de tuin.
Het is een onderhoudsvriendelijke stadstuin met oosterse invloeden. Strakke Buxusblokken maar ook wilde zwarte Bamboe. In het oogspringend is de prachtige vijver met waterlelies met aan het hoofd een groot beeld van de god Ganesha, voor deze plek zelf verscheept uit Indonesië. Verspreid over de tuin zijn meerdere lavastenen beelden te zien, waaronder een aantal grote zittende Boeddha’s. Ondank de ligging aan een doorgaande straat in het centrum van Vianen is de tuin zo opgebouwd dat er een soort van tuinkamer is gecreëerd waardoor men toch vrij kan zitten in de tuin, terwijl er ook een doorkijk blijft voor de langslopende wandelaars.

Een niet zo’n grote, maar o, zo verassende tuin, uw bezoek zeker waard!

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016