Tuinen | Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 97, 4132 AP Vianen

Het museum en de tuin zijn open: vrijdag: 10.30 – 16.30 uur en zaterdag: 12.00 - 16.00 uur.

De tuin van het museum is na een zogenaamde ruilverkaveling in 2008 opnieuw aangelegd in het voorjaar van 2009. Alle buxusstruikjes, rozen en ook nog andere oude planten zijn in de winter opgepot of, zoals de buxus, langs de westelijke afscheiding van de tuin ingegraven om ze daarna in voorjaar van 2009 opnieuw te kunnen inplanten. De aanleg van de tuin is gedaan door vrijwilligers van het museum. Er is geprobeerd om met zo min mogelijk kosten er een sfeervol geheel van te maken. Vrijwel alle bloeiende planten die nu in de tuin staan zijn van eigen kweek. Corry en Wim Pons onderhouden de tuin en dat doen ze met veel passie.
Het is een fijne plek om in bezig te zijn, met op de achtergrond het carillonspel van de Grote Kerk.
Een rustpunt middenin Vianen.

Tijdens de Open Tuinenroute Vianen is de beeldententoonstelling ‘Kracht & Leven’ van Marie-José Wessels geopend. Deze beelden staan in de museumtuin. De tentoonstelling loopt van 11 mei t/m 14 september 2014.

Het museum is deze twee dagen gratis toegankelijk. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart, wilt u deze dan s.v.p. laten scannen bij de balie. Het Stedelijk Museum Vianen is altijd blij met een gift!

In het museum bevindt zich ook een agentschap van het VVV.

U bent van harte welkom!

www.stedelijkmuseumvianen.nl

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016