Tuinen | Pastorietuin Katholieke Kerk, Brederodestraat 2, 4132 VP Vianen

Deze tuin is te bezoeken op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni van 10.30-16.30 uur.

Rechts naast de pastorie aan de Brederodestraat 2 bevindt zich de tuin van de Parochie Maria ten Hemelopneming. Om de tuin staat een hek en als u door het tuinpoortje loopt, komt u in een bosachtige tuin.
Die tuin ligt daar niet omdat de pastoor van tuinieren hield, maar om er processies in te houden. Boven de grote rivieren was dat eind 19e eeuw verboden, maar omdat de rondgang op particuliere grond wel was toegestaan, legden de rooms-katholieken tuinen aan naast de kerk en liepen daar hun rondjes.

Processies worden er niet meer gehouden en de tuin ligt er stil bij.  Door de hoge rode- en groene beuken is het een echte schaduwtuin geworden, met veel klimop en blue bells in het voorjaar. Verder staan er taxus, buxus en hulst. Van de buxussen worden rond Pasen takjes afgeknipt om de palmpasen stokken mee te versieren. Er staat veel zevenblad en gek genoeg geeft dat nou net dat frisse, groene licht dat de tuin nodig heeft!

Deze tuin heeft geen keurig aangelegde paden en weelderige, kleurige borders. Nee, deze tuin moet het van iets anders hebben: in deze tuin voel je de geschiedenis wanneer je over de kronkelige paadjes en onder de hoge beuken wandelt.

De tuin is zelden toegankelijk voor publiek en daarom is het heel bijzonder dat op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni het tuinhek voor u open staat.

www.heiligedrieeenheid.eu

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016