Tuinen | Kwekerij Knook, Merwedekade 12a, 4131 NZ Vianen

Op vrijdag 13 juni van 10.30-16.30 uur.
Op zaterdag 14 juni van 10.30-15.30 uur.

Bijna 40 jaar geleden kochten de ouders van Annemiek, Jan en Tonnie van Straaten, na een fietstochtje naar Hei-en Boeicop, een stuk land van 1,5 hectare: een paradijsje aan het Merwedekanaal in de Bolgerijsepolder, waar een jaar niets aan gedaan was. Elk vrij uurtje werd besteed aan dit stuk land en de familie groeide hiermee op.
Er werd gemaaid, gezaaid, gepoot en geoogst. Er kwamen schapen, kippen, kalfjes, konijnen en katten. De familie kocht nog een stuk land van 2 hectare en na de ruilverkaveling werd dit samengevoegd tot wat het nu is. De schapen en de kalfjes verdwenen, de kippen en de katten bleven.

In 1987 wilden Annemiek en echtgenoot Wiebe, die allebei de Middelbare Tuinbouwschool hadden gedaan, graag iets voor zichzelf beginnen en kochten 6000 m2 grond van haar ouders. Op dit stuk land kwamen de vaste planten te staan en elk voorjaar werd het zaaigoed in de volle grond en in de tunnels (plastic overkappingen) geplant.
In zeven tot acht maanden kweken ze vanuit zaad de planten op tot snijbloemen. Van Koningsdag tot Paardenmarkt kunnen ze zo’n 40 soorten bloemen plukken in verschillende kleuren, o.a.: korenbloemen, duizendschonen, Campanula’s, Cosmos, siergrassen, Lavatera, Zinnia’s, zonnebloemen en Scabiosa. Ze maken er mooie boeketten van voor de veiling en voor particuliere verkoop rechtstreeks van de tuin. Elke week bloeit er wel een ander soort, want niet alles komt tegelijk in bloei, maar volgens een teeltplan.

Als u bij hen komt kijken, kunt u meegenieten van hun paradijsje en van de zomerbloemen die in alle stadia te bewonderen zijn.

Als u met de auto komt, kunt u deze het beste bij hen op het terrein parkeren. Op de dijk parkeren is niet aan te raden!

Ze heten u van harte welkom op hun kwekerij/boomgaard. Misschien zijn ze aan het werk, loop rustig rond en vragen stellen staat vrij.

Wiebe & Annemiek Knook en Jan & Tonnie van Straaten

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016