Tuinen | Adry en Martin Janmaat, Kweldam 36A, 4121 EG Everdingen

Deze tuin is te bezoeken op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni van 10.30-16.30 uur.

BEREIKBAARHEID IVM WERKZAAMHEDEN LEKDIJK!

Door onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Lekdijk ¬†tussen Vianen en Fort Everdingen zijn er omleidingen voor auto’s en fietsers. De verbinding over de dijk is niet begaanbaar. Voor de Tuinenroute betekent dit dat de tuinen in Everdingen van: Allard, Janmaat en Coenen,¬† bereikbaar zijn vanaf de kant van Hagestein via de Vogelenzangseweg en de Tienhovense weg richting Everdingen. Chris de Leeuw en pleisterplaats de Ouwe Stal in het centrum van Hagestein zijn bereikbaar vanaf de kant van Hagestein. Pleisterplaats¬†de Kortenburg en de tuin van de familie de With zijn bereikbaar vanaf de kant van Hagestein via de Reijersteinseweg of de Nijensteinseweg.

Everdingen is veel meer dan het knooppunt en files! Het is een schitterend natuurgebied in de uiterwaarden langs de Lek en wij hebben het genoegen al ruim 35 jaar aan de rand van het buitengebied te wonen.
In 2006 hebben we onze tuin gerenoveerd. We hebben daarbij onze wens kunnen verwezenlijken om de tuin wat makkelijker in onderhoud te krijgen met veel bloemen en de sfeer die we binnen hebben ook buiten door te voeren. Inmiddels hebben we weer een volwassen tuin met veel bloeiende heesters, rozen en een rijke schakering van bladtinten.

Onze tuin bestaat deels uit een stukje boomgaard, vroeger uitsluitend peren, maar intussen deels vervangen door hoogstam appel- en pruimenbomen. Ook hebben we een stukje klein fruit, nl. druif, aardbeien, frambozen, gele bessen, rode bessen, zwarte bessen, kruisbessen enz. Al dat fruit zorgt in het voorjaar voor een schitterende bloesemtuin, waar ook veel vogels op af komen.

Naast onze tuin is een weiland van onze achterburen, die een hobbyboerderij hebben. Zo kunnen wij genieten van lammetjes, kippen, koeien met kalfjes die bij de moeder drinken, geiten, kalkoenen, een bewoond ooievaarsnest en nog veel meer.

 
   
 
Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.
 
 
  Open Tuinenroute Vianen 2016